Asa cum se intampla mereu in primul trimestru al fiecarui an, GLAMI, cea mai importanta platforma europeana de descoperire a modei online, prezenta in 14 tari, a realizat o analiza a tendintelor vizitatorilor, a obiceiurilor de cautare si de cumparare in 2022, in cadrul proiectului GLAMI Year in Review.

De la ce piese sa pornesti

In 2022, clientii au continuat sa aleaga tinute ce pot fi purtate cu diferite ocazii, la birou si chiar la o cina eleganta. Mai mult, situatia economica sustine acest trend, consumatorii optand din ce in ce mai mult pentru haine universale. Un exemplu? Jachetele, care pot fi readuse la viata si asortate cu tricouri, pantaloni de trening si pantofi casual.

In ceea ce priveste categoriile de produse de pe GLAMI, vizitatorii au imbratisat aceasta tendinta vestimentara universala, mocasinii (+43%), hanoracele (+18%) si pantofii sport (+18%) fiind sectiunile de top accesate.

Ce tinute clasice trebuie sa pastrezi

Cautarile Google pentru „smartorial” s-au dublat in 2022. Brandul italian Canali defineste „smartorial” drept o combinatie intre dorinta de imbracaminte casual si dorinta de imbracaminte rafinata.

La fel de important, vizitatorii GLAMI au apelat si la unele dintre categoriile traditionale de produse cu trafic mare, care, de asemenea, au inregistrat cresteri in 2022 – rochiile de petrecere (+22%), articolele cu paiete (+60%) si costumele pentru barbati (+112%).

Top 5 produse pe GLAMI.ro 

Cel mai apreciat articol pentru femei in 2022, pe glami.ro, a fost un hanorac roz adidas, iar cel mai cautat articol pentru barbati a fost o jacheta windbreaker Geographical Norway.

Cel mai popular model de pantofi sport pentru toate genurile si varstele – inclusiv bebelusi – a fost Nike Air 1, in timp ce incaltamintea cu cea mai mare crestere a cautarii este Ugg Ultra mini.

Blugii skinny nu mai sunt la moda, iar blugii largi nu sunt populari in toate segmentele de varsta. Asadar, blugii mum fit au castigat la numarul de comenzi pentru femei in 2022.

Cele mai cautate culori pe GLAMI.ro 

Chiar daca nuantele neutre sunt cele mai populare cand vine vorba de imbracaminte si incaltaminte, GLAMI a inregistrat o crestere semnificativa a cautarilor de produse in culori vii in 2022.

In timp ce negrul a inregistrat cea mai mare scadere in 2022, comparativ cu 2021, culorile cu cea mai rapida viteza de crestere si cea mai mare rata de click in filtrele GLAMI au fost portocaliu, violet si verde.

Portocaliul este asociat cu sentimente de bucurie. Dupa 2 ani de carantina, a devenit un simbol al optimismului si al entuziasmului de a ne accesoriza din nou.

In 2022, Pantone a declarat Very Peri culoarea anului, iar designerii de moda au tinut cont. Aceasta nuanta este atat inovatoare (folosita adesea in jocurile video), cat si foarte relaxanta.

Desi exista multe nuante de verde, cresterea popularitatii in 2022 se datoreaza uneia singure – verde Bottega. Aceasta a devenit unul dintre noile simboluri ale casei italiene de lux Bottega Veneta si, instantaneu, una dintre cele mai trendy culori. A putut fi remarcata la multi creatori de continut si a influentat tendintele modei in anul 2022.

4 thoughts on “GLAMI.ro: cele mai populare piese de moda „smartoriale”

  1. De asemenea, am apreciat faptul ca autorul a mentionat si metodele de combatere a daunatorilor fara a apela la pesticide nocive. Sfaturile practice oferite sunt foarte utile si ma determina sa imi imbunatatesc gradina pentru a crea un mediu mai sanatos pentru plante si animale.

  2. Articolul este foarte bine structurat si detaliaza pe larg informatii despre cum poti sa iti amenajezi gradina pentru a atrage mai multe insecte benefice. Mi-a placut modul in care au fost prezentate diferitele plante si flori care pot fi plantate pentru a spori biodiversitatea.

  3. De asemenea, articolul subliniaza importanta educatiei si constientizarii publicului cu privire la problemele legate de mediu. Prin promovarea unui comportament responsabil si ecologic, putem contribui la protejarea ecosistemelor fragile si la mentinerea unui echilibru durabil intre tehnologie si natura. Este esential ca fiecare individ sa isi asume responsabilitatea personala in protejarea mediului pentru generatiile viitoare.

  4. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului pe care il are tehnologia asupra mediului inconjurator si a modului in care putem contribui la protejarea acestuia. Este important sa constientizam efectele negative ale consumului excesiv de resurse si sa ne implicam activ in adoptarea unor practici sustenabile. Reciclarea si reducerea deseurilor sunt doar cateva dintre solutiile propuse pentru a minimiza impactul negativ al tehnologiei asupra mediului.

Comments are closed.