In timpul noptii unele tipuri de persoane se rasucesc aproape continuu si se pot trezi dimineata cu o stare de oboseala. Alte tipuri de persoane au impresia ca dorm suficient, dar dimineata se trezesc cu dureri corporale si senzatie de oboseala.

Ei bine aceste simptome pot avea o multime de cauze insa una dintre ele ar putea fi faptul ca aveti o perna care nu e buna, ceea ce poate insemna ca e timpul sa cumparati una dintre cele mai bune perne de dormit.

Pe masura ce veti imbatranii veti ajunge sa petreceti mai mult timp cu capul pe perna. Probabil in acel moment va veti da seama ca alegerea unei perne de dormit buna este o chestiune importanta. O perna ar trebui sa se potriveasca tipului de corp, sanatatii si modului in care dormiti in timpul noptii.

Daca pana in momentul de fata ati ignorat calitate pernelor pe care dormiti este timpul sa va schimbati mentalitatea. Spunem asta deoarece o perna va va ajuta sa dormiti mai bine noaptea.

Rolul vital al unei perne bune pentru somn si sanatate

Daca va doriti sa aveti o viata sanatoasa atunci trebuie sa stiti ca somnul de calitate este un factor cheie din aceasta ecuatie. Daca va doriti sa obtineti un somn de calitate este nevoie sa creati conditii optime de somn.

Unul dintre elementele cheie este utilizarea unei perne care sa raspunda nevoilor specifice. Si din pacate majoritatea oamenilor nu acorda prea multa importanta acestui aspect trecand de multe ori direct la tratamente cu pastile.

Perna dumneavoastra are trei functii de baza:
Sustinere pentru gat si partea superioara a spatelui – Un sprijin adecvat este esential deoarece coloana vertebrala are o curbura naturala. Sprijinul corect oferit de o perna ajuta la mentinerea alinierii corecte a coloanei vertebrale.

Dormitul fara un suport adecvat are un impact negativ asupra somnului dumneavoastra. De asemenea, poate duce la rigiditatea spatelui si a gatului.

Ofera sprijin adecvat persoanelor cu probleme la coloana vertebrala – Daca suferiti de o afectiune a coloanei vertebrale sau aveti diverse probleme legate de aceasta este foarte important sa alegeti o perna buna.

A avea o perna buna contribuie in mare masura la imbunatatirea nu numai a sanatatii coloanei vertebrale, ci si a calitatii generale a somnului dumneavoastra pe timp de noapte.

Nivel de confort ridicat – In ceea ce priveste nivelul de confort, acesta este mai subiectiv si depinde de preferintele unei persoane.

Mai multi factori, cum ar fi dimensiunea corpului, pozitiile de somn si conditiile de sanatate joaca un rol important. Acesti factori va vor ajuta sa alegeti tipul de perna pe care va veti simti confortabil/a.

In incheiere

Pernele nu numai ca joaca un rol esential in timpul somnului, dar ar trebui, de asemenea, sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra. Daca doriti sa obtineti o perna care sa va ofere cele mai bune beneficii, concentrati-va intotdeauna pe suport ca element cheie.
O perna cervicala buna care ofera sustinere, dar care este in acelasi timp confortabila, va imbunatati somnul si va preveni problemele de gat si de spate.
Articol scris in parteneriat cu Gotof.ro

4 thoughts on “Importanta pernei pentru un somn de calitate

  1. Este un articol care merita distribuit si impartasit cu cat mai multa lume. Recomand cu incredere tuturor celor interesati de acest subiect sa il citeasca.

  2. As aprecia o extindere a subiectului abordat, pentru a acoperi si alte aspecte relevante. Totusi, informatiile prezentate sunt foarte utile si bine documentate.

  3. Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Am invatat multe lucruri noi si am acum o mai buna intelegere a temei discutate.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-au placut exemplele concrete si studiile de caz prezentate.

Comments are closed.